Mausteiset karviaiset
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l karviaisia
Liemi
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 3.5 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 4 neilikkaa
- 5 maustepippuria
- 1 tähtianis
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
Ohjeella valmistat noin 1 litran mausteisia karviaisia.
1. Perkaa karviaiset ja poista niistä kannat ja päät. Kuori inkiväärinpala ja nosta kattilaan. Pese appelsiini ja raasta kuori kattilaan. Nosta kaikki loput liemiainekset joukkoon. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu hieman siirappimaiseksi.
2. Lisää liemeen peratut karviaiset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 2 minuuttia.
3. Nostele karviaiset puhdistettuun ja kuumennettuun noin 1 litran lasipurkkiin. Valuta päälle kuuma liemi. Sulje kannella ja anna jäähtyä. Säilytä mausteiset karviaiset viileässä.
Vinkki: Mausteiset karviaiset on oiva liharuokien lisuke. Se käy hyvin myös salaattiin ja liemi kastikkeeksi.
Resepti: Terttu Laaksonen, Jämsä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset karviaiset