Paahtopaistileipä
Paahtopaistileipä vie isommankin nälän. Ruisleivälle kootussa leivässä on paahtopaistin kaverina kapriksilla ryyditettyä piparjuurimajoneesia sekä karamellisoitua sipulia. Nam!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Paahtopaistileipä:
- 4 viipaletta ruisvuokaleipää
- 2 rkl voita tai margariinia
- salaatinlehtiä
- 4 isoa viipaletta paahtopaistia
- vesikrassia
Piparjuuriremoulade
- 3 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
- 1 pieni suolakurkku
- 1 rkl kapriksia
- 1 dl majoneesia
Karamellisoitu sipuli
- 2 isoa sipulia
- 1 rkl voita
- 1 rkl ruokokidesokeria
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- ¼ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Paahtopaistileipä tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin piparjuuriremoulade. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna suolakurkku ja kaprikset. Sekoita ainekset ja anna maustua.
2. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipa-leiksi. Kuullota rasvassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele loppuvaiheessa joukkoon sokeri ja jatka paahtamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullankeltaisia. Mausta balsamiviinietikalla ja ripauksella sormisuolaa. Anna jäähtyä.
3. Sipaise leiville ohuesti rasvaa. Nostele päälle salaatinlehdet ja paahtopaistiviipaleet. Viimeistele paahtopaistileipä karamellisoidulla sipulilla, piparjuuriremouladella ja vesikrassilla.
Katso myös: Appelsiinimarinoitu naudan paahtopaisti – Katso ohjeet videolta!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Paahtopaisti on takuuvarma murea klassikko – 3 herkullista reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahtopaistileipä