Reseptit
alle 30 min
4

Paahtopaistileipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 viipaletta ruisvuokaleipää
nokare voita tai margariinia
salaatinlehtiä
4 isoa viipaletta paahtopaistia
vesikrassia

Piparjuuriremoulade

3 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
1 pieni suolakurkku
1 rkl kapriksia
1 dl majoneesia

Karamellisoitu sipuli

2 isoa sipulia
1 rkl voita
1 rkl ruokokidesokeria
2 tl balsamiviinietikkaa
ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin piparjuuriremoulade. Kuori ja raasta piparjuuri. Hienonna suolakurkku ja kaprikset. Sekoita ainekset ja anna maustua.

2. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipa-leiksi. Kuullota rasvassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele loppuvaiheessa joukkoon sokeri ja jatka paahtamista, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullankeltaisia. Mausta balsamiviinietikalla ja ripauksella sormisuolaa. Anna jäähtyä.

3. Sipaise leiville ohuesti rasvaa. Nostele päälle salaatinlehdet ja paahtopaistiviipaleet. Viimeistele paahtopaistileipä karamellisoidulla sipulilla, piparjuuriremouladella ja vesikrassilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahtopaistileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X