Kreikkalainen pitsa
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 2 dl vettä
- 15 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 5 dl durumvehnäjauhoja
Täyte
- noin 1 ½ dl valmista pastakastiketta
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1-2 punasipulia
- 100 g fetajuustoa
- 12-16 mustaa oliivia
- kourallinen pinaatinlehtiä
- 2 dl mozzarellaraastetta
Valmistusohje
Ohjeella leivot yhden uunipellillisen tai neljä pienempää pitsaa.
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Kauli taikinasta yksi uunipellillinen tai neljä pienempää pyöreänmuotoista pitsapohjaa. Levitä pohjille tasaisesti valmis pastakastike, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja kuoritut ja viipaloidut punasipulit. Murenna päälle fetajuusto ja ripottele pinnalle pinaatinlehtiä, oliiveja ja mozzarellaraastetta.
3. Paista pitsaa 250-asteisen uunin keskitasossa 7-15 minuuttia koosta riippuen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen pitsa
Aivan loistava pizza! Suitsutusta tuli vierailta ja omalta perheeltä. Uusi suosikki. Kiitos ohjeesta!
Voiko pakastaa?