Hapatettu lohkoleipä
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 9 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 hapankorppua
- 25 g hiivaa
- noin 16 dl Myllärin ruisleipäainesta
- jauhotukseen ruisjauhoja
Valmistusohje
Ohjeella leivot noin 20 leipälohkoa.
1. Murenna hapankorput ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivaksi, pehmeämmäksi kuin vehnätaikina. Peitä taikinakulho liinalla tai muovilla ja kohota puolitoista tuntia esimerkiksi mikroaaltouunissa.
2. Painele taikina jauhoisin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele pinta haarukalla ja leikkaa levy taikinapyörällä lohkoihin. Kohota taikinaa vielä puolisen tuntia. Kostuta pintaa vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Vinkki: Jos sinulla on hapanleivänjuurta, voi lohkoleivän tehdä perinteisestä hapanleipätaikinasta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapatettu lohkoleipä