Pappilan marjapiirakka
Pappilan marjapiirakka valmistuu esimerkiksi punaherukoista tai lakoista. Valkosuklaan sulostuttama jogurttitäyte pehmentää hapokkaiden marjojen makua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl tummaa sokeria
- 1 muna
- 1.5 dl grahamjauhoja
- 1.5 dl speltti- tai vehnäjauhoja
- 0.5 tl soodaa
täyte:
- 100 g valkosuklaata
- 200 g turkkilaista jogurttia
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl sokeroituja punaviinimarjoja tai lakkoja
Koristelu:
- valkosuklaata
- marjoja
Valmistusohje
Pappilan marjapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sooda vaahtoon kevyesti sekoittaen. Painele seos halkaisijaltaan 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteessa noin 13 minuuttia ilman täytettä.
2. Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita jogurtti, muna, sokerit ja sula suklaa. Laita esipaistetun pohjan päälle ensin marjat ja sitten suklaajogurttiseos. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes piirakka saa väriä.
3. Jäähdytä hyvin ja koristele sulalla suklaalla ja marjoilla. Sopii hyvin pakastettavaksi.
Ohje Riitta Alaluusua, Sodankylä
Katso myös: Marjapiirakka maistuu koko kesän
Katso myös Anna.fi/ruoka: Marjapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pappilan marjapiirakka