1. Yhdistä kaksi desilitraa ruisjauhoja, desilitra vehnäjauhoja, puoli desilitraa sokeria, desilitra vettä ja kaksi ruokalusikallista huoneenlämpöistä voita kulhossa. Vaivaa nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna taikinan jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Sekoita viisi desilitraa mustaherukoita ja puoli desilitraa sokeria. Painele marjoja hieman lusikalla kulhon reunaan ja anna niiden mehustua noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja ja 1/4 teelusikallinen kardemummaa.
3. Leikkaa taikina 10 osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla alustalla 1⁄2 cm:n paksuiksi pyöreiksi pohjiksi.
4. Lusikoi pohjan keskelle muutama ruokalusikallinen täytettä. Riko kananmuna kuppiin, sekoita ja sivele taikinareunat munalla. Taita pohjat täytteen päälle puolikuuksi ja paina reunat tiukasti kiinni. Voitele mustaherukkakukkoset munalla ja ripottele pinnalle neljä ruokalusikallista raesokeria.
5. Paista mustaherukkakukkoset 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2022.
Lue myös: Mustaherukka maistuu puuroissa, kastikkeissa, leivonnaisissa – 9 ohjetta
Lue myös Anna.fi: Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkakukkoset