Pirteä puolukkapyöräytys
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1.5 dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kostutus:
- 2 rkl mantelilikööriä
- 0.5 dl vettä
täyte:
- ½ prk Flora vanillaa
- 200 g maitorahkaa
- 2 dl puolukoita
- 1 dl puolukkahilloa
kuorrutus:
- 200 g tuorejuustoa
- ½ prk Flora vanillaa
- 0.5 dl tomusokeria
Koristelu:
- 1 dl vettä
- 0.5 dl puolukkahilloa
- 1 tl perunajauhoja
- 1 dl puolukoita
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunissa noin 5–6 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levystä kuivat reunat pois niin, että reunoista tulee tasaiset. Laita toinen leivinpaperiarkki pöydälle ja kumoa pohja sen päälle. Sekoita mantelilikööri veteen ja kostuta pohja kevyesti.
2. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Käytä puolet vaahdosta täytteeseen ja säästä puolet kuorrutukseen. Sekoita rahka varovasti nostellen täytteeseen käytettävän määrän joukkoon. Sekoita joukkoon puolukat ja hillo. Voit lisätä hillon määrää, jos haluat täytteestä makeamman. Levitä seos pohjan päälle ja jätä loppupäistä 5 cm ilman täytettä. Rullaa kääretortuksi varovasti leivinpaperia apuna käyttäen.
3. Sekoita tuorejuusto, loput Flora vanillasta ja tomusokeri keskenään ja peitä kääretorttu seoksella.
4. Kiehauta vesi ja puolukkahillo kattilassa ja ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauho vesitilkkaan ja kaada nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Siirrä kääretorttu tarjoiluvadille. Valuta puolukkakastike kääretortun päälle pitkittäin niin, että kastiketta valuu tortun reunoille. Ripottele jäiset tai tuoreet puolukat tortun päälle ja tarjoiluvadille.
Ohje Mira Metsälehto, Jyväskylä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pirteä puolukkapyöräytys