Maistuva keitetty kieli
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 naudankieli tai
- 4 porsaankieltä
- vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl kokonaisia maustepippureita
- 1 rkl kokonaisia valkopippureita
- 2 laakerinlehteä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 2 porkkanaa
- ½ juuriselleriä
- 1 palsternakka
- 2 sipulia
kastike:
- 5 dl keitinlientä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kaprismarjoja tai
- 2 rkl raastettua piparjuurta tai
- 1 tl wasabi-tahnaa
Valmistusohje
1. Huuhdo kieli ja pane se kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että kieli tai porsaankielet peittyvät. Kuumenna ja kerää pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää mausteet, sitruunankuori ja -mehu sekä kuoritut ja paloitellut juurekset. Keitä naudankieltä 2–3 tuntia ja porsaankieliä 1 1⁄2–2 tuntia.
2. Poista kypsästä kielestä nahka ja viipaloi kieli vadille. Siivilöi liemi ja suurusta se pieneen vesimäärään sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta sitruunalla, piparjuuriraasteella, wasabilla tai kaprismarjoilla. Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä tilkan kermaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maistuva keitetty kieli
Tein vaimolle tätä. Erottiin 2 vuotta sitten.
En uskalla kokeilla, saattaa hilpasta, niin on makuri
Harmi, hän ei ehkä osannut arvostaa tätä herkkua!