Kalakimara
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Piparjuurisiika:
- 250 g graavisiikaa
- 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- koristeeksi tilliä
Lohitartar:
- 250 g graavisuolattua kirjolohta
- 1 dl smetanaa
- 2 tl wasabitahnaa tai piparjuuritahnaa
mätikastike:
- 1 dl smetanaa
- 100 g mätiä
- silputtua punasipulia
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Mittaa siika ja tuorejuusto tehosekoittimeen, pyöräytä tahnaksi ja kaavi kulhoon. Pyöräytä myös lohitartarin ainekset tehosekoittimessa. Muovaa kahdella ruokalusikalla tahnoista reilunkokoiset pyörylät ja aseta lautaselle. Korista tillillä. Jos tahnoja jää, niitä voi tarjota leivän päällä yöpalana.
2. Sekoita mäti ja smetana. Aseta kastike kauniissa lusikassa tai kipossa lautaselle. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa alkupalana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalakimara