Keitetty punaherukka-vadelmamehu
Ainekset
- 1 l punaherukoita
- 1 l vadelmia
- 1 vaniljatanko
- noin 7 dl vettä
Lisäksi:
- 300-400 g sokeria/mehulitra
Valmistusohje
1. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää marjat ja vaniljatanko kiehuvaan veteen ja keitä 10-15 minuuttia. Siivilöi mehu kirkkaaksi.
2. Mittaa mehun määrä ja kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja kuori vaahto. Sekoita joukkoon tarvittava määrä sokeria (300-400 g/ mehulitra).
3. Pullota mehu hyvin pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin. Sulje korkit, jäähdytä ja säilytä viileässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetty punaherukka-vadelmamehu