Paras jauhelihakastike
Spagetti ja paras jauhelihakastike on koko perheen suosikkiruokaa. Kastiketta kannattaa tehdä kerralla iso annos, sillä roukkii isommankin joukon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Paras jauhelihakastike
- 500 g spagettia
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- ¼ mukulaselleriä tai
- 3 lehtisellerin vartta
- 1-2 valkosipulinkynttä
- (sileälehtistä persiljaa)
- 50 g siankylkeä, pekonia tai kinkkua
- 50 g voita tai
- ½ dl rypsiöljyä
- 400-500 g sika-nautajauhelihaa
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tlk säilöttyä tomaattia
- (1 rkl tomaattipyreetä)
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl basilikaa, timjamia
- 2 dl vettä
- 2 dl puna- tai valkoviiniä
Valmistusohje
Paras jauhelihakastike tehdään helposti näin:
1. Hienonna sipuli, porkkanat, selleri, valkosipuli ja persilja. Kuutioi possunkylki, pekoni tai kinkku pieniksi paloiksi ja lisää nämä paistokasariin kuumaan voihin tai öljyyn. Kuullota aineksia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Lisää jauheliha ja kääntele sitä pannussa, kunnes liha ei enää ole punaista. Lisää liemikuutio, säilötyt tomaatit, mausteita ja tilkka vettä ja viiniä. Anna kastikkeen kypsyä hiljakseen jopa tunnin, pari. Lisää tarvittaessa nestettä. Kastiketta kannattaa kerralla tehdä iso annos, josta osan voit käyttää lasagnen täytteeksi.
3. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola ja spagetti. Keitä noin seitsemän minuuttia. Valuta kypsä spagetti lävikössä. Yhdistä paras jauhelihakastike ja spagetti maukkaaksi annokseksi.
Lue myös: Jauheliha-kasviskastike
Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paras jauhelihakastike