Nopeat minisavariinit ja raikasta hedelmäsalaattia
Minisavariinit raikastuvat hedelmäsalaatilla. Nappaa tästä ranskalaisen savariini-kakun ohje ja viimeistele jälkiruoka hedelmillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Minisavariinit
- 2 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 rkl maitoa
- 1 appelsiinin kuoriraaste
kostutukseen:
- 2 dl hyvää hedelmämehua
Hedelmäsalaatti:
- ½ tuoretta ananasta
- 1 papaija
- 2 kiiviä
- 3 rkl hedelmämehua
- muutama ananaskirsikka
Lisäksi:
- vaahdotettua kermaa
Valmistusohje
Nopeat minisavariinit ja raikas hedelmäsalaatti tehdään näin:
1. Voitele ja jauhota neljä pientä rengasmallista, noin kahden desin kakkuvuokaa.
2. Vatkaa sokerista ja kananmunista kuohkea vaahto. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Mausta taikina appelsiininkuorella. Valuta taikina tasaisesti kakkuvuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen kumoamista.
3. Pese kakkuvuot puhtaiksi ja kaada vuokien puoleenväliin hedelmämehua. Nosta kakut varovaisesti takaisin vuokiin. Anna nesteen imeytyä sillä välin, kun teet hedelmäsalaatin.
4. Kuori ja paloittele ananas, papaija ja kiivit ja sekoita kevyesti hedelmämehutilkan kanssa.
5. Kumoa minisavariinit tarjoiluvadille ja täytä kolot vaahdotetulla kermalla ja hedelmäsalaatilla. Koristele minisavariini-annokset ananaskirsikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nopeat minisavariinit ja raikasta hedelmäsalaattia