Makoisat uunisipulit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 12 pientä sipulia
täyte:
- 5 pekoniviipaletta
- 2 viipaletta vaaleaa kuivahtanutta leipää raastettuna
- 2 rkl hienonnettua persiljaa tai timjamia
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 rkl parmesaaniraastetta
- 2 rkl mantelijauhetta
- Vuoan voiteluun voita ja tarvittaessa täytteen pehmentämiseen
Valmistusohje
1. Keitä sipuleita kuorineen muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Valuta vesi ja kuori sipulit. Leikkaa pieni viipale sipulien pohjasta pois, jotta sipuli pysyy pystyssä vuoassa. Leikkaa jokaisen sipulin kärkeen ristiviilto ja vedä hieman sormilla auki. Nosta sipulit voideltuun uunivuokaan.
2. Hienonna pekoniviipaleet ja murskaa valkosipulinkynsi. Paahda pekonisilppu tefl onpannulla kauniin ruskeaksi. Nosta pannu syrjään ja lisää lämpimälle pannulle loput täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi ja pehmennä tarvittaessa nokareella voita.
3. Täytä sipulit seoksella ja paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jotteivät sipuleiden päät tummu liikaa.
4. Tarjoa lämpiminä ruokien lisäkkeenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makoisat uunisipulit