Sitruunalohi uunissa
Sitruunalohi kypsyy uunissa vartissa. Sitruuna raikastaa rasvaisen lohiruoan. Tähteistä syntyy maittavat lohipihvit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Sitruunalohi uunissa
- 1 kg kirjolohifileetä
- 2 sitruunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 ½ tl sormisuolaa
Lisäksi
- 500 g parsakaalia
- 1 ½ kg kuorittuja keitettyjä perunoita
Valmistusohje
Sitruunalohi uunissa valmistuu helposti näin:
- Nosta lohifilee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Pese sitruunat huolella ja purista toisen sitruunan mehu lohen päälle. Viipaloi toinen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulit öljyn ja hunajan kanssa. Valuta seos lohen päälle ja mausta pinta. Nosta sitruunaviipaleet lohen päälle.
- Halutessasi lisää vuokaan samalla kypsymään kasviksia. Paista sitruunalohi uunissa 150 asteessa 15– 20 minuuttia tai kunnes sisälämpömittari näyttää 45–50 astetta. Tarjoa sitruunainen uunilohi kasvisten sekä keitettyjen ja kuorittujen perunoiden kanssa.
Vinkki! Valmista tähteistä lohipihvit.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.
Lue myös Anna.fi: Marokkolainen appelsiinilohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunalohi uunissa