Jauhelihatagine ja couscous
Jauhelihatagine ja couscous tuo tuttuihin jauheliharuokiin uutta jujua. Lähi-Idän lämpimät mausteet herauttavat veden kielelle.
- Maidoton
Ainekset
Jauhelihatagine:
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 punasipuli
- 2-3 rkl öljyä
- 2-3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna tai
- 2-3 tl kuivattua persiljaa
- 1-2 tl kanelia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- ripaus kuivattua chiliä
- 2-3 rkl sitruunamehua
- ¾ tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl fariinisokeria
- noin 3 dl vettä
- 1 dl rusinoita
lisäkkeeksi:
- 3 dl couscousta
Valmistusohje
Jauhelihatagine tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita siinä hetken. Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. 2. Lisää mausteet ja kääntele hetken. Lisää neste ja rusinat ja hauduta noin 10 minuuttia. 3. Valmista lisäkkeeksi couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
Lue myös Anna.fi/ruoka: Papu-jauhelihapata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihatagine ja couscous