Äyriäispiiraat
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 1.5 dl parmesaania
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
täyte:
- 200 g tonnikalaa
- 200 g katkarapuja
- 200 g simpukoita
- 200 g jättikatkaravun pyrstöjä
- nippu kevätsipulinvarsia
- 2 munaa
- 1 dl kevytkermaa
- 150 g juustoraastetta tai sinihomemurua
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- hiven chilijauhetta
Valmistusohje
- 12 piirasta
- valmistusaika noin 1 tunti
- Nypi rasva, parmesaani ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan olla viitisentoista minuuttia kylmässä.
- Kaada täyteainekset siivilään valumaan. Jos käytät pakasteita, anna niiden sulaa siivilässä.
- Jaa taikina pallosina piirakkavuokiin. Painele taikina vuokiin ja lado hyvin valutetut täyteaineksetpäälle. Silppua pinnalle kevätsipulia.
- Sekoita munat ja kerma. Lisää mausteet ja juusto. Lusikoi seos vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta hyytynyt.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Äyriäispiiraat