Maissilaatikko
Maissilaatikko tehdään tällä Wiurilan kartanon ohjeella tuoreista maissinjyvistä. Makean maissin, juuston ja palvikinkun yhdistelmä on vastustamaton.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Maissilaatikko
- noin 300 g maissinjyviä
- 2-3 kpl munaa
- 1.5 dl maitoa
- (0,5 tl suolaa)
- pippuria
- 100 g juustoraastetta (2 dl)
- 150 g palvikinkkua
- (ruohosipulia)
Valmistusohje
Maissilaatikko tehdään Wiurilan kartanon tapaan näin:
Maissilaatikko maustuu kinkulla ja juustolla, jos valitset runsassuolaiset raaka-aineet, voit jättää suolan kokonaan pois.
- Laita maissit voideltuun uunivuokaan.
- Vatkaa kananmunat, maito, suola, pippuri ja juustoraaste ja kaada maissinjyvien päälle vuokaan.
- Kypsennä maissivuokaa 160-175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes munaseos hyytyy ja on maissipaistos on kauniin kullanruskeaa.
Vinkki: Tuore maissi säilyy viikon verran jääkaapissa ja pakastettuna kuukausia. Todellista herkkua maissi on, kun sen saa suoraan pellolta pataan, sillä silloin sokerimaissin makeus on parhaimmillaan.
Tämän reseptin Kotiliedelle antoi Wiurilan kartanon emäntä Anne-Marie Aminoff. Kartanon mailla, Halikossa, Turuntien varrella Wiurilan golfkentän takana on Suomen suurin maissipelto.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maissilaatikko