Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät
Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät ovat yksinkertaisia, hauskoja ja helposti tehtäviä koristeita, jotka tosin on syötävä melko pian, sillä ne eivät säily pitkään.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2 kpl valkuaista
- viinirypäleitä tai
- luumuja tai
- viinimarjoja tertussa
- hienoa sokeria
Valmistusohje
- Tee koristeet samana päivänä kun tarjoat ne. Huuhtele lehdet, kukat, marjat, viinirypäleet tms. ja anna kuivua talouspaperin päällä.
- Vatkaa 2 valkuaista kevyeksi vaahdoksi. Kasta kuorrutettavat hedelmät esimerkiksi viinirypäleet, marjatertut tms. yksi kerrallaan valkuaisvaahtoon, nosta ylös ja anna ylimääräisen valkuaisen valua pois.
- Kääntele saman tien hienossa sokerissa, niin että marjat tai viinirypäleet peittyvät eli ”huurtuvat” sokerilla. Anna kuivahtaa ritilän päällä pari tuntia ja nosta kakun, jälkiruoan tai tarjoiluvadin koristeeksi.
- Yksinkertainen, hauska ja helposti tehtävä koriste, joka tosin on syötävä melko pian, sillä se ei säily pitkään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sokerihuurrutetut marjat ja hedelmät