Hunajaiset ananaspossut
Hunajaiset ananaspossut tehdään porsaankyljyksistä tai ribseistä, maustetaan upeassa marinadissa ja kypsennetään hissukseen uunissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Hunajainen marinadi possulle
- 1 kg possunkylkiluita tai kyljyksiä
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl hunajaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl sakeeta tai lihalientä
- 2 rkl Hoisin-kastiketta tai tummaa soijakastiketta
- 2 rkl sokeria
- 3 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- 1 tl mustapippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 tölkki ananasta (340 g)
- 2 rkl rypsiöljyä
- persiljaa
Hunajaiset ananaspossut
- 1 kg possunkylkiluita tai kyljyksiä
Valmistusohje
Hunajaiset ananaspossut valmistuvat helposti näin:Hunajaiset ananaspossut
- Huuhdo possunluut tai kyljykset ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa annospaloihin molemmin puolin reunoille viilto, niin marinadi imeytyy paremmin. Sekoita marinadiin soijakastiketta, hunajaa, viinietikkaa, sakeeviiniä tai lihalientä, Hoisin-kastiketta tai tummaa soijakastiketta, sokeria, hienoksi hakattuja valkosipulinkynsiä, mustapippuria ja paprikaa. Laita kyljykset uunivuokaan vieri viereen, kaada marinadi päälle ja kääntele lihapaloja marinadissa. Anna maustua noin tunnin.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 170 asteessa noin 45 minuuttia. Valele välillä marinadilla ja öljyllä.
- Lisää porsaanlihan joukkoon ananaspalat tai -renkaat ja anna olla vielä uunissa noin 10 minuuttia. Alenna tarvittaessa lämpötilaa. Koristele ruoka persiljalla.
Vinkki: Maustamiseen voi käyttää myös valmista kastiketta.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuvat kiinalaistyyppiset grilliribsit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajaiset ananaspossut