Fiinimpi omenapuolukkasose
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 kg (4 l) omenoita paloina
- 1.5 dl vettä
- 1 dl calvadosta tai konjakkia
- 6 dl hillosokeria
- 0.5 l puolukoita
Valmistusohje
- Kuori omenat, poista siemenkota ja pilko lohkoiksi. Laita kattilaan omenapalat ja vesi, kuumenna kunnes alkaa muodostua höyryä.
- Lisää hillosokeri ja ½ dl calvadosta tai konjakkia varovasti sekoitellen. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
- Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta omenat kierrevatkaimella voimakkaasti seosta sekoittaen.
- Lisää soseeseen puolukat ja mausteeksi loput calvadoksesta tai konjakista. Keitä noin 5 minuuttia.
- Anna soseen jäähtyä 15-20 minuuttia ja sekoita varovasti muutaman kerran jäähtymisen aikana.
- Tölkitä hillo ja sulje korkit välittömästi, säilytä viileässä.
Kokeile myös luumu-raparperisosetta tai vaniljaista omenasosetta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fiinimpi omenapuolukkasose