Lippulaivan rosmariinilammaspata
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
- 2 kg rosmariinimarinoitua, suikaloitua lammasta
- voita
- valkosipulia
- 2-3 dl kanalientä
- 0.5 l vahvaa kahvia
- 0.5 l kermaa
- 1.5 rkl Maizena-kastikesuurusta
Valmistusohje
- Kuumenna nokare voita ja pari murskattua valkosipulinkynttä. Kun valkosipulinkynnet ovat saanet väriä ja antaneet makua voihin, voit poistaa ne. Ruskista marinoitu, suikaloitu lampaanliha erä kerrallaan ja siirrä ruskistuneet suikaleet pataan.
- Lisää pataan kanalientä ja puolet kahvista ja kermasta.
- Laita pata uuniin 175 asteeseen ja anna kypsyä 1-1,5 tuntia. Lisää ennen tarjoamista vielä kermaa ja kahvia. Suurusta liemi maizena-kastikejauheella. Kuumenna ruoka ja tarjoa esimerkiksi minttuhyytelön ja keitetyn villiriisin kanssa.
- Jos marinoit suikaleiksi leikatun lampaanpaistin itse, sekoita 3/4 rypsiöljyä ja 1/4 vähäsuolaista soijakastiketta. Lisää mausteeksi runsaasti hienonnettua rosmariinia ja vähän minttua, meiramia, timjamia ja basilikaa. Anna maustua pari vuorokautta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lippulaivan rosmariinilammaspata