Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileripata

Broileripata mehevöitetään hapokkaan makealla omenachutneylla. Maustamistapa on tuttu intialaisesta keittiöstä. Käytä pataan mehukasta paistileikettä ja mausta lisukkeena tarjottava riisi intialaisittain.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Broileripata

  • 8 maustamatonta broilerin paistileikettä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl omenachutneya
  • 1 ½ dl vettä

Maustettu riisi

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 dl kuorittuja maapähkinöitä
  • 1 sipuli
  • 6 dl keitettyä basmatiriisiä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl chilirouhetta
  • 1 limetin mehu
  • ½-1 ruukku tuoretta korianteria

Omenachutney

  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl korianterin siemeniä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 500 g omenoita
  • 200 g viinirypäleitä
  • 1 sipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Broileripata valmistuu helposti näin:

  1. Valmista ensin omenachutney. Nosta teelusikallinen sinapinsiemeniä, puoli teelusikallista korianterin siemeniä ja puoli teelusikallista jauhettua juustokuminaa kuivalle pannulle ja paahda, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Älä polta. Siirrä mausteet mortteliin ja jauha kevyesti.
  2. Kuori ja pilko 500 grammaa omenoita pieniksi paloiksi. Irrota 200 grammaa viinirypäleitä kannoistaan ja huuhtele. Kuori ja pilko sipuli. Nosta omenat, rypäleet ja sipuli kattilaan ja raasta joukkoon pala tuoretta inkivääriä. Lisää kolme desilitraa sokeria, puolitoista desilitraa omenaviinietikkaa ja mausteet.
  3. Keitä aineksia välillä pohjaa myöden sekoittaen keskilämmöllä noin 25 minuuttia. Purkita omenachutney puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Peitä heti kansilla ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
  4. Valmista sitten broileripata. Ruskista kahdeksan maustamatonta broilerin paistileikettä voi-öljyseoksessa valurautapadan pohjalla muutamassa erässä molemmin puolin. Nosta pataan kaikki leikkeet ja ripottele pinnalle puolitoista teelusikallista suolaa, kaksi teelusikallista kuivattua rosmariinia ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria. Kuori ja viipaloi kaksi valkosipulinkynttä pataan. Lisää desilitra omenachutneya ja puolitoista desilitraa vettä.
  5. Kypsennä pataa 200 asteessa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia. Lopuksi voit kääntää vielä grillivastukset hetkeksi päälle, jos haluat pintaan enemmän väriä.
  6. Valmista maustettu riisi broilereiden kypsyessä. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja lisää joukkoon kaksi teelusikallista mustia sinapinsiemeniä ja desilitra kuorittuja maapähkinöitä. Paahda keskilämmöllä, kunnes pähkinät ruskistuvat kauniisti ja sinapinsiemenet alkavat poksua. Siirrä pähkinäseos kulhoon odottamaan.
  7. Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä sekä kuorittu ja viipaloitu sipuli. Paahda sipuleita keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes sipulit hieman karamellisoituvat. Lisää pannulle loppu kaksi ruokalusikallista öljyä sekä kuusi desilitraa keitettyä basmatiriisiä, neljäsosa teelusikallinen chilirouhetta ja teelusikallinen suolaa. Sekoittele, kunnes riisi lämpenee. Lisää joukkoon pähkinäseos ja mausta riisi yhden limetinmehulla ja hienonnetulla korianterilla.
  8. Tarjoa maustettu lämmin riisi broileripadan kanssa.

Vinkki! Tarjoa broileripata myös naanleivän kera.

broileripata

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2023.

Lue myös Anna.fi: Kolmen sipulin kanapata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileripata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.