Reseptit

Lippulaivan rosmariinilammaspata

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 2 kg rosmariinimarinoitua, suikaloitua lammasta
  • voita
  • valkosipulia
  • 2-3 dl kanalientä
  • 0.5 l vahvaa kahvia
  • 0.5 l kermaa
  • 1.5 rkl Maizena-kastikesuurusta

Valmistusohje

Lippulaivan rosmariinilammaspata
  1. Kuumenna nokare voita ja pari murskattua valkosipulinkynttä. Kun valkosipulinkynnet ovat saanet väriä ja antaneet makua voihin, voit poistaa ne. Ruskista marinoitu, suikaloitu lampaanliha erä kerrallaan ja siirrä ruskistuneet suikaleet pataan.
  2. Lisää pataan kanalientä ja puolet kahvista ja kermasta.
  3. Laita pata uuniin 175 asteeseen ja anna kypsyä 1-1,5 tuntia. Lisää ennen tarjoamista vielä kermaa ja kahvia. Suurusta liemi maizena-kastikejauheella. Kuumenna ruoka ja tarjoa esimerkiksi minttuhyytelön ja keitetyn villiriisin kanssa.
  • Jos marinoit suikaleiksi leikatun lampaanpaistin itse, sekoita 3/4 rypsiöljyä ja 1/4 vähäsuolaista soijakastiketta. Lisää mausteeksi runsaasti hienonnettua rosmariinia ja vähän minttua, meiramia, timjamia ja basilikaa. Anna maustua pari vuorokautta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lippulaivan rosmariinilammaspata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.