Konjakkigraavattu lohi
Konjakkigraavattu lohi saa hienostuneen maun konjakkitilkasta ja hurmaa kalapöydässä. Konjakin asemesta voit maustaa lohifileen, ginillä, vodkalla tai vain runsaalla tillisilpulla.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Konjakkigraavattu lohi:
- noin 1 kg:n lohifilee
- noin 1,5 tl hienoa sokeria
- runsas 1 rkl karkeaa merisuolaa
- rouhittua valkopippuria
- (tilliä)
- 1-2 rkl konjakkia
Valmistusohje
Konjakkigraavattu lohi tehdään helposti näin:
1. Nosta lohifilee laakealle vadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileelle ensin hienoa sokeria, niin lohen liha pysyy pehmeänä. Rouhi pinnalle valkopippuria. Suihkauta pintaan vähän konjakkia. Sirottele päälle karkeaa merisuolaa. Peitä filee kelmulla. Päälle voit laittaa kevyen painon, esimerkiksi toisen astian tai kapean leikkuulaudan. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
2. Pyyhi veitsen terällä fileen pinta puhtaaksi mausteista ja painele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa leveämmästä päästä aloittaen ohuita vinoja viipaleita ja laita ne tarjolle.
Katso myös: Kalan graavaus – näin onnistut
Katso myös Anna.fi/ruoka: Gravilohimousse
Kommentoi
Kommentoi juttua: Konjakkigraavattu lohi
Juttu ei jatku mainoksen jälkeen!!!