Kinkku-hapankaalipiirakka
Kinkku-hapankaalipiirakka maistuu iltateen kaverina, kahvipöyässä tai vaikka lounaskeiton kyljessä. Rapea voitaikinapiirakka kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen.
Ainekset
Taikina:
- 1 kg voitaikinaa tai paitaikinaa
Kinkku-hapankaalipiirakka:
- 25 g voita
- 200 g sipulia
- 750 g hapankaalia
- valkopippuria
- (suolaa)
- 2 ½ rkl siirappia
- 2-3 dl kermaa
- 800-1000 g savukinkkua
voiteluun:
- munaa
Valmistusohje
Kinkku-hapankaalipiirakka leivotaan helposti näin:
- Kauli puolet taikinasta leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi tai pyöreään piirakkavuokaan pohjaksi. Pidä taikinaa viileässä.
- Hauduta voissa hienoksi hakatut sipulit, huuhdottu hapankaali, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jäähdytä seos.
- Levitä ensin pohjalle kinkkusuikaleet ja päälle hapankaalitäyte. Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi. Kostuta reunat vedellä ja ummista piirakka. Pistele haarukalla, voitele munalla ja paista 225 asteessa kypsäksi noin 30-45 minuuttia.
- Kinkku-hapankaalipiirakan ohjeen saimme Liisa Kolehmaiselta Cafe Anttilasta Jyväskylästä.
Lue lisää: Kaalipiirakka on syksyn suosituin suolainen piirakka – näissä 5 reseptissä on hitin ainekset!
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Kaalipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkku-hapankaalipiirakka