Hapankaalipiirakat
Hapankaalipiirakat tehdään valmistaikinasta. Täytteeseen tarvitset muna-kerman lisäksi vain kaksi raaka-ainetta. Hapankaali ja juusto ovat yllättävän herkullinen yhdistelmä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hapankaalipiirakat
- 400 g ruisperunataikina tai rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
- 200 g hapankaalia
- 2 rosmariininoksaa
- 100 g Gruyèrea tai Västerbotten-juustoa
- 1 rkl hunajaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Hapankaalipiirakat leivotaan helposti näin:
- Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa. Voitele minimuffinipelti huolellisesti.
- Laita hapankaali valumaan siivilään 15 minuutiksi. Hienonna rosmariini ja raasta juusto. Sekoita hapankaali, hunaja ja mausteet keskenään.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Ota taikinasta pienellä muotilla (Ø 5 cm) avulla kiekkoja.
- Painele kiekot muffinipellin syvennyksiin. Laita kuhunkin ensin hieman juustoa ja sitten hapankaalia.
- Vatkaa munat ja kerma keskenään. Laita noin 1⁄2 ruokalusikallista muna-kermaa taikinakuppeihin. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele rosmariinin lehdillä. Tarjoa hapankaalipiirakat gin tonicin kanssa.
Vinkki! Hapankaalipiirakat voi valmistaa myös tavalliselle muffinipellille.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.
Lue myös Anna.fi: Kaalipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapankaalipiirakat