Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta
Täysjyväpasta ja pinaatti tekevät tästä annoksesta terveyspommin. Viimeistele maukas pasta vielä tuoreilla yrteillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta:
- 250 g täysjyväpastaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 kpl salottisipuli
- 250 g pinaattia (myös kokonaisena pakastetut lehdet käyvät, esim. Findus)
- 1 tl muskottia
- 4 rkl kasvirasvatuorejuustoa (esimerkiksi Keiju, puutarhan yrtit)
- 3 rkl vettä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 50 g pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli, huuhtele pinaatti ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota sipuli öljyssä, lisääpinaatti, anna haihtua hiukan ja lisää muskotti, tuorejuusto ja vesi. Jätä odottamaan.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä ja paahda sillä välin pinjansiemenet. Murskaa niitä hiukan ja sekoita kastikkeeseen.
- Jätä muutama basilikanlehti koristeeksi ja leikkaa loput kastikkeeseen.
- Valuta pasta ja sekoita siihen kastike, annostele lautasille ja koristele yrteillä tai pinjansiemenillä.
- Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta