Porkkanakeitto
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
- 4 l vettä
- 2 kg porkkanoita
- 200 g punajuurta
- 1 kg bataattia
- 2 kpl isoa purjoa
- valkosipulin kynsiä
- 2 kpl kasvis- tai kanaliemikuutiotatai 1-2 rkl fondia
- 3 tl suolaa
- valkopippuria
- 400 g tuore- tai sulatejuustoa (valkosipulla tai yrteillä maustettua)
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- iso nippu rakuunaa tai 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele juurekset. Punajuuri antaa keitolle räväkän oranssin värin. Keitä porkkanoita ja punajuuria puolisen tuntia. Lisää muut kasvikset, juusto ja mausteet. Jatka keittämistä vielä puoli tuntia.
- Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoa tervetuliaiskeittona sämpylöiden kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanakeitto