Kotikalja
Kotikalja kannattaa tehdä itse. Perinteisen katajakaljan valmistukseen tarvitaan katajanoksia ja kaljamaltaita. Kaljan siivilöinnistä jääneen mäskin voi käyttää leipätaikinaan. Kaljan voi valmistaa helposti myös kotikaljauutteesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 45 annosta
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Kotikalja
- 5 l vettä
- katajanoksia
- 3 dl kaljamaltaita
- 2 dl sokeria
- ½-1 tl hiivaa (tai 0,25 tl kuivahiivaa)
Valmistusohje
Kotikalja valmistuu näin helposti:
- Huuhdo ensin katajanoksat ja hauduta niitä sitten puolisen tuntia kuumassa vedessä
- Mittaa maltaat ja sokeri puhtaaseen ämpäriin tai muuhun suureen astiaan. Kiehauta siivilöity katajavesi ja kaada se maltaiden päälle. Anna nesteen jäähtyä haaleaksi.
- Murenna ja liuota hiiva tilkkaseen jäähtynyttä kaljaa. Sekoita liotettu hiivaa kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen kaljaan.
- Anna kaljan käydä huoneenlämmössä vedottomassa paikassa, liinalla kevyesti peitettynä seuraavaan päivään, noin 12-24 tuntia.
- Siivilöi sitten kotikalja, pullota se puhtaisiin pulloihin ja vie säilytykseen viileään. Katajainen kotikalja on valmista ja parhaimmillaan nautittavaksi jo seuraavana päivänä.
Lue myös: Tee itse helpot juomat puolukasta
Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kotikalja