Vietnamilainen kalakeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
- 400 g kuhafileetä
- 400 g kirjolohifileetä
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 kpl salottisipulia
- 2 kpl chiliä
- 2 kpl kevätsipulia
- 1.5 rkl tuoretta inkivääriä
- 2-3 sitruunaruohoa
- 2 rkl öljyä
- 1 l vettä
- 2 rkl kalakastiketta
- tai äyriäisfondia
- 3 rkl tamarinditahnaa
- 1 rkl fariinisokeria
- kahden limetin mehu
- 2 dl ananaspaloja
- 2 kpl pihvitomaatteja
- tuoretta korianteria
- rouhittua mustapippuria
- bambusuikaleita
- 100 g mungpavun ituja
- (katkarapuja)
Valmistusohje
- Paloittele kalafileet, mausta kalakastikkeella ja valkosipulilla.
- Kuullota öljyssä silputtu sipuli, chili, kevätsipuli, inkivääriraaste ja sitruunaruoho. Lisää joukkoon vesi, kalakastike tai fondi, tamarinditahna, sokeri ja limettimehu. Hauduta noin 30 minuuttia.
- Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaatit. Lisää tomaattikuutiot, ananaspalat, bambusuikaleet, korianteri, pippuri ja pavunidut sekä kalapalat liemeen. Kypsennä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa heti.
- vinkki: Mausteseoksen voi korvata chilitahnalla ja siruunaruohotahnalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vietnamilainen kalakeitto