Sieni-munakasrulla
Sieni-munakasrulla on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti vaikkapa lounaaksi. Lisää täytteeseen suosikkiyrttejäsi tai kokeile eri juustoja täytteessä, niin resepti muuntuu hetkessä erilaiseksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
munakasrulla:
- 6 kpl kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
Sieni-munakasrullan täyte:
- 2 rasiaa tuoreita herkkusieniä (400 g)
- 1 kpl sipuli, purjo tai nippu kevätsipulia
- 2 rkl voita, margariinia tai öljyä
- tuoreita mausteyrttejä (persiljaa, ruohosipulia ja timjamia)
- noin 1 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
- noin 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Sieni-munakasrulla valmistuu näin helposti:
Sieni-munakasrulla on kätevä ruoka. Sen voit valmistaa etukäteen ja kuumentaa uunissa juuri ennen tarjoamista.
- Vatkaa munat kevyesti niin, että niiden rakenne rikkoutuu. Lisää kananmunien joukkoon maito, vehnäjauhot ja mausteita. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada munakastaikina leivinpaperille. Kypsennä munakasta 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Raasta tai levitä toiselle leivinpaperille juustoa.
- Kuori ja silppua sipulia. Pehmennä silputtu sipuli vähässä rasvassa. Puhdista ja hienonna sienet ja lisää sipuleiden joukkoon. Mausta sienet hienonnetuilla mausteyrteillä. Tuoreita yrttejä saa olla runsaasti keväistä makua antamassa. Lisää joukkoon kermaa.
- Kumoa kypsä munakaslevy juustoraasteella peitetylle leivinpaperille. Levitä täyte päälle ja kierrä munakaslevy paperin avulla, aivan kuten kääretorttu rullaksi. Leikkaa rulla viipaleiksi ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Vinkki: Täytteeseen voit lisätä palvikinkkua, savuporoa, savukalaa, kypsää ja maustettua jauhelihaa, kasviksia yms.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Okonomiyaki – japanilainen munakas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieni-munakasrulla