Ihmiset

Seura: Kahden lapsen isä Lauri Markkanen paikkaa univajetta nukkumalla pelimatkoilla – ”Isyys on tehnyt minusta paremman ihmisen”

Lauri Markkanen, 25, on kahden lapsen isä ja menestynyt koripalloilija. Vaimo Verna Aho ja lapset joustavat, kun Laurin työt kutsuvat ympäri Amerikkaa. Lauri kertoo perhearjestaan Seurassa.

Harva pääsee huippu-urheilijana yhtä pitkälle kuin koripalloilija Lauri Markkanen, 25. Lauri on noussut NBA-sarjajoukkueensa kantavaksi voimaksi. Laurin suoritukset ovat siivittäneet Utah Jazzin voittoon suurimmassa osassa kauden ensimmäisistä peleistä.

Osa kiitoksesta kuuluu Laurin lapsille Alvarille, 4, ja Elsalle, 2. Lasten kanssa vietetty aika on nuorelle isälle palkitsevaa. Se on jopa tuonut lisävoimaa koripallokentälle, Lauri kertoo Seurassa.

”Lasten myötä on enemmän pelattavaa kentällä. Haluan pelata mahdollisimman hyvin heidän vuokseen”, Lauri sanoo Seurassa.

Lastensa vauva-ajan Lauri Markkanen nukkui korvatulpat korvissaan

Lauri ja hänen vaimonsa Verna Aho lapsineen ovat muuttaneet ympäri Amerikkaa Laurin työn perässä. Se on vaatinut järjestelyjä lapsiperhearjessa.

Lauri pelasi Chicagossa vuodet 2017–2021. Esikoisen syntyessä Laurin äiti tuli parin apuun Chicagoon.

Kun perhe muutti Clevelandista Utahiin, joukkueen henkilökunta auttoi löytämään Alvarille hyvän esikoulun. Elsan syntymän ajaksi pari palkkasi lastenhoitajan, jonka kanssa perhe ystävystyi. Hoitaja muutti perheen perässä ensin Clevelandiin ja sitten Utahiin.

Kotona Lauri auttaa Vernaa lastenhoidossa niin paljon kuin mahdollista. Pelimatkoilla Lauri paikkaa univajetta. Kun lapset olivat vauvaiässä, Lauri sai luvan nukkua korvatulpat korvillaan, jotta saisi riittävästi unta.

Ammattikoripalloilijana Lauri on paljon poissa kotoa.

”Varsinkin nyt kun lapset ovat kasvaneet, näkee, että heitä harmittaa, kun lähden pidemmälle pelimatkalle. Samalla kuitenkin rakastan koripalloa, ja ymmärrän että se on työ, johon on laitettava kaikki peliin”, Lauri sanoo Seurassa.

Alvar ja Elsa ovat isänsä mielestä helppoja lapsia. Joskus Lauri joutuu nykäisemään villeinä juoksevia lapsia hihasta, ja selittämään pelisääntöjä.

”Isyys on tehnyt minusta paremman ihmisen. Olen oppinut entistä kärsivällisemmäksi.”

Lue myös Seuran juttu: Lauri Markkanen ammentaa perheestä energiaa – Alvarin ja Elsan isällä on nyt enemmän pelissä: ”Haluan pelata mahdollisimman hyvin heidän vuokseen”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Kahden lapsen isä Lauri Markkanen paikkaa univajetta nukkumalla pelimatkoilla – ”Isyys on tehnyt minusta paremman ihmisen”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.