Kattilalasagne
Kattilalasagne on pikaversio suosikkiruoasta. Se taipuu keitoksi taittamalla lasagnelevyt kattilaan muiden ainesten joukkoon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kattilalasagne, soffritto
- 2 sipulia
- 1 varsi lehtiselleriä
- 1 porkkana
- 4 rkl oliiviöljyä
Keitto
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl yrttimausteseosta
- 800 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl kasvislientä
- 2 prk (à 380 g/230 g) kypsiä punaisia linssejä suolaliemessä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl kermaa
- 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
- 6 lasagnelevyä
- 150 g minimozzarellapalloja
- ½ dl basilikanlehtiä
Valmistusohje
Kattilalasagne valmistuu helposti näin:
- Tee soffritto eli makupohja sipulista, selleristä ja porkkanasta. Hienonna kaksi sipulia, varsiselleri ja porkkana pieneksi kuutioksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää kattilaan desilitra valkoviiniä ja kiehauta se. Lisää kaksi ruokalusikallista yrttimausteseosta, kaksi tölkkiä säilykekirsikkatomaatteja, kaksi desilitraa kasvislientä ja kaksi tölkkiä valutettuja punaisia linssejä. Keitä noin 10 minuuttia.
- Mausta teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Lisää kaksi desilitraa kermaa, kaksi desilitraa parmesaanijuustoraastetta, neljäsosa teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää ja kuusi pieniksi paloiksi taiteltua lasagnelevyä. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Lisää lopuksi mukaan pussi eli 150 grammaa minimozzarellapalloja ja puoli desilitraa tuoreita basilikanlehtiä. Tarjoa kattilalasagne kuituisten sämpylöiden kera.
Vinkki! Kotilieden ohjeessa keitto on tehty linsseihin, mutta voit paistaa mukaan myös jauhelihaa perinteisen lasagnen tyyliin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2023.
Lue myös Anna.fi: Rieskalasagne
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kattilalasagne