Reseptit
30-60 min
24
Kiitos

Kuituiset sämpylät

Kotona leipominen kannattaa. Pakasta leipä tuoreena. Käytä leipään eri viljalajeja, juuresraasteita ja siemeniä tai pähkinöitä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl vettä tai kevytmaitoa
30 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
1 tl hunajaa tai ruokosokeria
2 raastettua porkkanaa (5 dl raastetta)
2 dl kaura-siemenpuuroainesta (Elovena)
1 dl kauralesettä tai Kuidukas-kolmenviljan leseseosta (Myllyn Paras)
1 dl rypsiöljyä
noin 11 dl hiivaleipäjauhoja
Mainos

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset. Alusta taikina, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Vaivaa ilmakuplat pois. Leivo kaksi pötköä ja leikkaa ne paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja lado uunipelleille. Kohota 20 minuuttia ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää reseptejä: 

Siemensämpylät
Pinaattisämpylät
Gluteenittomat sämpylät
Ruoka.fi: Superhelpot sämpylät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuituiset sämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X