Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuituiset sämpylät

Kotona leipominen kannattaa. Pakasta leipä tuoreena. Käytä leipään eri viljalajeja, juuresraasteita ja siemeniä tai pähkinöitä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 5 dl vettä tai kevytmaitoa
  • 30 g tuoretta hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai ruokosokeria
  • 2 raastettua porkkanaa (5 dl raastetta)
  • 2 dl kaura-siemenpuuroainesta (Elovena)
  • 1 dl kauralesettä tai Kuidukas-kolmenviljan leseseosta (Myllyn Paras)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • noin 11 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta porkkanat.

2. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset. Alusta taikina, peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Vaivaa ilmakuplat pois. Leivo kaksi pötköä ja leikkaa ne paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja lado uunipelleille. Kohota 20 minuuttia ja paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Lisää reseptejä: 

Siemensämpylät Pinaattisämpylät Gluteenittomat sämpylät Ruoka.fi: Superhelpot sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuituiset sämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.