Mimosa-jääpala
Trendikäs mimosa-jääpala ottaa mallia tutusta klassikkodrinkistä. Appelsiinin viipaleet ja appelsiinimehu jäädytetään jääpalamuotissa ruusun muotoon ja tarjoillaan lasista kuohuviinin ja rosmariininoksan kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mimosa-jääpala
- 1–2 luomuappelsiinia
- 2½ dl appelsiinimehua
Lisäksi
- 60 cl kuohuviiniä
- 6 rosmariininoksaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten mimosa-jääpala valmistetaan:
Mimosa-jääpala valmistuu helposti näin:
- Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa vielä jokainen viipale puoliksi. Asettele appelsiiniviipaleet isoon jääpalamuottiin väljästi limittäin niin, että viipaleista tulee ruusun muotoinen. Reseptin ainesmäärillä valmistat kuusi 5 cm x 5 cm:n kokoista jääpalaa.
- Kaada appelsiiniviipaleilla täytettyyn jääpalamuottiin appelsiinimehua.
- Laita jääpalamuotti pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
- Irrota jäätyneet mimosa-jääpalat seuraavana päivänä jääpalamuotista.
- Laita mimosa-jääpala lasiin. Kaada kuhunkin lasiin noin 10 cl kuohuviiniä.
- Koristele juoma rosmariininoksalla.
Lue myös Anna.fi: Mimosa & muut ihanat kuohuviinidrinkit brunssipöytään sekä alkumaljoiksi – 6 ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mimosa-jääpala