Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mimosa-jääpala

Trendikäs mimosa-jääpala ottaa mallia tutusta klassikkodrinkistä. Appelsiinin viipaleet ja appelsiinimehu jäädytetään jääpalamuotissa ruusun muotoon ja tarjoillaan lasista kuohuviinin ja rosmariininoksan kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mimosa-jääpala

  • 1–2 luomuappelsiinia
  • 2½ dl appelsiinimehua

Lisäksi

  • 60 cl kuohuviiniä
  • 6 rosmariininoksaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten mimosa-jääpala valmistetaan:

Mimosa-jääpala valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa vielä jokainen viipale puoliksi. Asettele appelsiiniviipaleet isoon jääpalamuottiin väljästi limittäin niin, että viipaleista tulee ruusun muotoinen. Reseptin ainesmäärillä valmistat kuusi 5 cm x 5 cm:n kokoista jääpalaa.
  2. Kaada appelsiiniviipaleilla täytettyyn jääpalamuottiin appelsiinimehua.
  3. Laita jääpalamuotti pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.
  4. Irrota jäätyneet mimosa-jääpalat seuraavana päivänä jääpalamuotista.
  5. Laita mimosa-jääpala lasiin. Kaada kuhunkin lasiin noin 10 cl kuohuviiniä.
  6. Koristele juoma rosmariininoksalla.
Mimosa-jääpala lasissa
Appelsiinimehusta ja appelsiiniviipaleista tehty mimosa-jääpala on kaunis koriste kuohuviinidrinkissä. © Sinimaria Halonen

Lue myös Anna.fi: Mimosa & muut ihanat kuohuviinidrinkit brunssipöytään sekä alkumaljoiksi – 6 ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mimosa-jääpala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.