Dekon bloggaajat kertovat: Tämä on kotini paras DIY ja näin se tehtiin

Tyttären tekemä kynttilänjalka, parvekkeelle rakennettu sohva ja mökin käytännölliset naulakot paljastuivat bloggaajiemme parhaiksi DIY-ideoiksi.

Itse tehtyyn liittyy aina enemmän tunnetta kuin kaupasta valmiina ostettuun. Kysyimme Dekon bloggaajilta, mikä on heidän kotinsa paras DIY. Varpunen-blogin SusannaHurmaavan valkeaa -blogin Hanna ja Cirkus-blogin Joanna kertovat suosikkinsa itse tehtyjen esineiden joukosta. Lue myös, kuinka DIY:t syntyivät!

Varpunen-blogin Susannaa ilahduttaa tyttärelle siirtynyt DIY-innostus

Varpunen-blogin Susanna Vennon kodin paras DIY on tyttären tekemä kynttilänjalka

Kuva: Susanna Vento

”Tyttäreni itse tekemä kynttilänjalka on kotini paras DIY. Olen itse tehnyt paljon tee se itse -juttuja, joten tämän innon tarttuminen tyttärelleni ilahduttaa enemmän kuin sata omaa tuunausta.

Tyttäreni sai lahjaksi muovailuvahaa ja muovailimme yhdessä pieniä astioita, ja hän loihti samalla minulle hienon kynttilänjalan. Kynttilänjalka on makuuhuoneen kaapin päällä paraatipaikalla.

Muovailuvahana käytimme askarteluliikkeestä hankittavaa muovailusavea, joka kuivuu itsestään huoneenlämmössä eikä tarvitse erillisiä polttamisia uunissa.”

Susanna Vento

Varpunen-blogia pääset lukemaan tästä.

Hurmaavan valkeaa -blogin Hanna ei löytänyt sopivaa sohvaa kaupasta, joten hän teki sohvan itse

Hurmaavan valkeaa -blogin Hannan kodin paras DIY on parvekkeelle tehty sohva

Kuva: Hanna Fiskari

”Olemme tehneet kotona paljon DIY-projekteja, ja yksi hyödyllisimmistä on ollut itse tehty parvekkeen sohva. Parvekkeemme on suhteellisen pieni eikä oikean kokoista ja mukavaa sohvaa löytynyt kaupoista, joten päätimme valmistaa sen itse.

Suunnittelimme sohvan syvyyden ja pituuden etukäteen ja ostimme rautakaupasta tarvittavan määrän lankkua. Lankut sahattiin oikean mittaisiksi ja koolauspuut porattiin tukemaan sohvaa. Lisäksi sahasimme eurolavasta paksut kulmapalat irti, jotta sohvaan saatiin korkeutta. Lopuksi kiinnitimme suuret renkaat sohvaan kiinni, jotta sen liikuteltavuus olisi helpompaa. Patja hankittiin kaupasta lastenosastolta, ja tekstiileiksi valitsin puuvillaa ja pellavaa.”

Hanna Fiskari

Hurmaavan valkeaa -blogia pääset lukemaan tästä.

Cirkus-blogin Joanna käytännöllisin DIY-idea löytyy mökiltä

Joanna Ekbergin mökin DIY-naulakko

Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia

”Yksi parhaista DIY-ideoista ovat puiset naulakot, jotka tein mökille. Ne ovat keveät ja toimivat tarkoitukseen hyvin. Lomittain sommiteltuna naulakot näyttävät hauskoilta tyhjinäkin.

Idea oli helppo toteuttaa pyörörimasta eripituisia pätkiä sahaamalla. Kesähattuja varten tein ylimmistä naulakoista hieman pidemmät, jotta lakit pysyvät varmasti paikoillaan. Kun maalasin osan puunaulakoista osittain valkoiseksi, sain niihin lisää ilmettä. Puuriman lisäksi rahaa ei kulunut kuin jalkaruuveihin, joten idea oli myös halpa toteuttaa.”

Joanna Ekberg

Cirkus-blogia pääset lukemaan tästä.

 

Lue myös:

Bloggaajat: tätä sisustustuotetta himoitsen juuri nyt
Bloggaajat: tästä sisustustavarasta en luovu

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Dekon bloggaajat kertovat: Tämä on kotini paras DIY ja näin se tehtiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X