Ihmiset Tilaajille

Marimekon luova johtaja Rebekka Bay: ”Rakastan wabi-sabia”

Marimekon kevät-kesämalliston suunnitellut Rebekka Bay uskoo, että elämämme on parempaa, kun ympäröimme itsemme kauneudella.

1. Aina kun mahdollista…

ostan keraamisia kuppeja. Rakastan wabi-sabia, jonka mukaan esineiden epätäydellisyys tekee niistä täydellisiä. Japanista ostamani kuppi näyttää juuri siltä, miltä se tuntuu. Esineet eivät ole vain silmää, mutta myös kosketusta varten.

2. Ensikäynnilläni Suomessa…

Mika Ihamuotila vei minut katsomaan Marimekon kangaspainoa. Olin täysin myyty näkemästäni ja vaikutuin siitä, että yrityksen toiminnan sydän sijaitsee sen ytimessä. Se oli tärkein syy, miksi liityin Marimekkoon. Tavoitteeni on tulevaisuuden ikonien luominen vaatteiden muodossa ja leikkauksessa. Uuden malliston kuoseista monet ovat Antti Kekin suunnittelemia.

3. Haluaisin asua…

Alvar Aallon ateljeessa Munkkiniemessä. Vierailin siellä ensimmäistä kertaa mieheni kanssa kaksi vuotta sitten. Rakastan tiloja, jotka on suunniteltu luovaa työskentelyä ja yhdessä tekemistä varten. Ihastuin korkeaan työtilaan, jossa Aalto testasi suunnittele­miaan kattovalaisimia roikottamalla niitä parvelta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.