Sisustus Tilaajille

Marimekon tekstiilisuunnittelija Maija Louekari on herkkien viivojen taituri

Koti on tekstiilitaiteilija Maija Louekarille pyhä paikka ja arkiesineet omista töistä kaikkein rakkaimpia.

Tekstiilisuunnittelija Maija Louekarin printit alkavat usein hahmottua viivan ja värien kautta. Hänen suunnittelemistaan kuoseista kuluttajille tutuimpia ovat Marimekon Siirtolapuutarha, Räsymatto, Kuusikossa ja Lintukoto.

”Kuoseissa ovat läsnä arkea lähellä olevat aiheet, urbaanin elämän ja luonnon orgaaninen dynamiikka hauskasti yhteen nivoutuneena. Kuviot operoivat tyyliteltyjen arkipäiväisten aiheiden ja abstraktin kuvittelun rajapinnoilla yhdistäen ne upeiksi visuaalisiksi tarinoiksi, joissa usein on läsnä urbaani ulottuvuus”, luonnehtii Marimekon kuviosuunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja Minna Kemell-Kutvonen.

Monet Louekarin kuosit ovat ”niin Marimekkoa”, että on vaikea ymmärtää niiden olevan tämän vuosituhannen tuotantoa.

”Niissä ihastuttaa uudenlainen upea tarinankerronta sekä herkän omaperäisen viivapiirrosjäljen ja voimakkaiden väripintojen yhdistäminen, joka on osaltaan tuonut Marimekon kuvakerronnan 2000-luvulle”, Kemell-Kutvonen sanoo.

Louekari kertoo kasvaneensa Marimekon muotokielen ympäröimänä. Perheen äiti fanitti Marimekkoa ja pukeutui usein Vuokko Nurmesniemen kuoseihin. Lapsuudenkodin sisustuksessa näkyi Maija Isolan ja Annika Rimalan printtejä.

1990-luvun loppupuolella Marimekko oli uudessa nousussa nuorison keskuudessa. Oulun Lyseon ­kuvataidepainotteista ­lukiota käyvä Louekari osti ­kirpparilta 60-luvun Unikko-verhot ja säästi rahaa Ristomatti Ratian suunnittelemaan Olkalaukku 301:een, niin kuin kaikki muutkin ikätoverinsa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.