Sisustus

Miten valita sisustukseen sopiva matto? - 4 vinkkiä, joiden avulla löydät sen oikean

Talven tullen alkaa kaivata mattoa varpaiden alle. Mutta minkälaista ja minkä kokoista? Monet kokevat matot sisustuksessa hankaliksi, joten kokosimme vinkit helpottamaan valintaa.

1 Suosi matoissa luonnonkuituja

Kannattaa satsata luonnonkuituiseen mattoon, vaikka sen hinta on usein korkeampi kuin tekokuituisella. Luonnonkuiduista villa hengittää, hylkii kosteutta ja pysyy kauniina pitkään, puhumattakaan sen lämmittävästä vaikutuksesta. Villamatto kestää oikein huollettuna hyvänä vuosikymmeniä, joten hinta maksaa itsensä takaisin.

villamatto oleskelutilassa
Kuva: Finarte

2 Älä osta liian pientä mattoa

Valitse tarpeeksi suurikokoinen matto. Maton tulisi sitoa huonekalut kokonaisuudeksi ja tuoda tällä tavalla yhtenäisyyttä tilaan. Jos et löydä lempimattoasi tarpeeksi suuressa koossa, laita kaksi vierekkäin! Muista kiinnittää maton reunat maahan, ettet kompastu.

matto oleskelutilassa
Kuva:

3 Ajankohtainen juutti

Juutti on nyt ajankohtainen materiaali. Sen kauniit ja käytännölliset ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa matoissa. Juuttimatot ovat erityisen käteviä eteisessä ja ulkotiloissa, joissa vaaditaan kestävyyttä. Lika ei myöskään näy luonnonjuutissa niin selkeästi.

juuttimatto patiolla
Kuva:

4 Huomioi trendikkään ryijymaton hoitotarve

Pitkäkarvaiset, ryijymäiset matot ovat nyt uudelleen muodissa. Imuroi ja pesetä niitä säännöllisesti, sillä ne keräävät pölyä ja likaa enemmän kuin lyhytkarvaiset.

Pitkäkarvaisissa matoissa näkyvät nyt erityisesti murretut ruskean, vihreän, harmaan ja oljen sävyt ajan luonnonmukaisuutta korostavan hengen mukaisesti.

matto jalkojen alla
Kuva:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten valita sisustukseen sopiva matto? - 4 vinkkiä, joiden avulla löydät sen oikean

Sinun täytyy kommentoidaksesi.