Muoti ja kauneus

Jopa Vogue on ylistänyt kotimaista Nomen Nescio -vaatemerkkiä – perustaja Liisa Leskelä ei löytänyt kaupoista, mitä halusi, joten päätyi tekemään itse

Voguen ylistämän, mustia unisex-vaatteita <br>valmistavan Nomen Nescion perustaja Niina Leskelä <br>uskoo minimalismin puhdistavaan voimaan.

Ensimmäinen suunnittelija, jonka työt tekivät vaikutuksen…

oli arkkitehti Tadao Ando. Lähtemättömän vaikutuksen teki minimalististen tilojen tunnelma ja lempeys, joka tulee pelkistyksen, materiaalivalintojen ja mittasuhteiden kautta. Andon työt ovat minimalismia parhaimmillaan; oleellinen saa ­tilaa, kun ylimääräinen karsitaan pois.

Yksi Andon tunnusomaisimpia töitä on Ibarakissa Japanissa sijaitseva Church of Light eli Valon kirkko. Kuva: Wikipedia.org
Yksi Andon tunnusomaisimpia töitä on Ibarakissa Japanissa sijaitseva Church of Light eli Valon kirkko. Kuva: Wikipedia.org

Lue myös: Millainen pipo on juuri nyt erityisen trendikäs? Yksi viime vuosien suosikeista saattaa olla jo ”last season”

Innostuin suunnittelusta…

tarpeen kautta. Tiesin mitä halusin, ­mutta en löytänyt sitä, joten päädyin tekemään ­itse. Nomen Nescion mallisto on pohjimmiltaan vaatteita, joita minä ja toinen perustaja ­Timo käytämme.

Vastuullisuus ja läpinäkyvyys…

ovat toimintamme ytimessä. Nomen Nesciolle vastuullisuus tulee ennen kaikkea minimalismin arvojen mukaisesti; hankitaan harkiten, ja arvostetaan ja huolletaan niitä mitä on. Ytimessä on sesongittomuus ja laadukkaat, aikaa ja kulutusta kestävät vaatteet. Lisäksi käytämme pääosin kierrätet­tyjä tai muulla tavoin vastuullisesti tuotettuja mate­riaaleja ja mallistot valmistetaan Tallinnassa.

Nomen Nescion mallisto on pohjimmiltaan vaatteita, joita minä ja Timo käytämme itse.

Nomen Nescion vaatteissa käytetään ainostaan mustaa väriä. Kuva: Nomen Nescio
Nomen Nescion vaatteissa käytetään ainostaan mustaa väriä. Kuva: Nomen Nescio

Käytämme ainoastaan mustaa väriä…

vaatteissa ja itsekin pukeudun aina mustaan. Minua kiinnostaa paljon mustan eri sävyt, tekstuurit ja pinnat sekä niiden yhdisteleminen. Kelien viiletessä muhkeat, kolmiulotteiset villat ja sileät, kiiltävät tikkijutut tuntuvat taas parhailta.

Tällä hetkellä kuuntelen…

Nils Frahmia.

Viimeisin elokuva, joka teki vaikutuksen…

oli Dyyni. Tykkäsin paljon elokuvan puvustuksesta. Siinä oli hienoja kontrasteja haarniskamaisten ja pehmeiden materiaalien kautta sekä veistoksellisia, graafisia pukuja.

Kun tarvitsen näkökulman vaihdosta…

käyn uimassa tai pitkällä kävelyllä metsässä.

Juttu on julkaistu Dekossa 11/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jopa Vogue on ylistänyt kotimaista Nomen Nescio -vaatemerkkiä – perustaja Liisa Leskelä ei löytänyt kaupoista, mitä halusi, joten päätyi tekemään itse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.