Sisustus

Sannan parveke tarjoaa lokoisan lisähuoneen minikodille – näillä vinkeillä sisustat pienen ja kapean parvekkeen!

Pienen kodin parveke muuttuu ihanaksi kesähuoneeksi, kun ilmat lämpenevät. Sisustussuunnittelija neuvoo, miten pieni parveke kannattaa sisustaa.

Sanna Mansikkamäen parveke on koko yksiön levyinen. Se on kuin yksi kodin lisähuone lämpimään aikaan. Aktiivinen asukas nauttiikin noista neliöistä. Kesähuoneessa joogataan, nautitaan aamiaista ja lueskellaan. Se on oikea rentoutumisen keidas.

Kalusteet parvekkeelle on hankittu kokonaan kierrättäen. Vain säätä kestävät matot ja parvekekukat ruukkuineen on ostettu uutena.

Pitkänmalliseen tilaan on sijoitettu niin kutsutut festaripenkit. Ne ovat sopivan kapeat tähän tilaan. Niitä on parvekkeella kaksi. Sanna sai ne työpaikaltaan, kun varastoja tyhjennettiin muuton yhteydessä. Vanha rottinkituoli on halpa ostos paikalliselta Facebook-kirppikseltä, kuten vihreäksi maalattu puukaappikin, joka toistaa kauniisti talon julkisivun sävyä.

Sanna Mansikkamäki ja parveke
Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan yksiön parveke sopii monenlaiseen ajanviettoon. ”Parasta kesäaikaan kodissani on parveke”, Sanna kertoo.  Kuva: Pekka Holmström

Katetulle ja lasitetulle parvekkeelle sopii mainiosti matto, joka on luonnonmateriaalia. Juutti tuo tilaan kauniisti kodikkuutta ja se sietää hyvin vaihtelevaa ilmankosteutta. Oksa-juuttimatot löytyivät Veken valikoimista. Silkkisamettiverhoillun joogabolsterin Sanna tilasi saide.fi.-verkkokaupasta.

Amppelit ovat mainio tapa sisustaa parveketta. Ne eivät vie lattiatilaa ja riippuvat kasvit tuovat vehreydellään tilaan viihtyisyyttä. Metallirankainen amppeli ja suurin osa parvekkeen kasveista onkin hankittu Inkoolaisesta Huone Ett Rum –liikkeestä, joka on Sannan mökkimatkan varrella.

Lue myös: Voi mitä sävyjä! Sannan tyylikkäässä minikodissa katse kiinnittyy ihaniin väreihin: ”Kirppareilta löydetyt kalusteet tuovat kotiin särmää”

Sannan parvekkeen pohjapiirustus
Pohjapiiroksesta näet, miten Sannan pienen parvekkeen sisustus on järjestelty viihtyisäksi kotoiluhuoneeksi.

Kapean ja pienen parvekkeen sisustus – näillä vinkeillä onnistut!

Sisustussuunnittelija ja –toimittaja Seija Killström kokosi kapean parvekkeen sisustusvinkit klassiseen tyyliin.

Indholt-parvekepöytä
Kaidekiinnitteinen pöytä säästää lattiatilaa. Teräsrunkoinen Indholt-parvekepöytä, 43×57 cm, 50 e, jysk.fi
Deser-taittotuoli
Taittotuolit on helppo niputtaa myös syrjään, jos haluaa vaikka joogata parvekkeellaan. Deser-taittotuoli, 299 e, aveo.fi
Punos-tuoli
Hanki ulkokäyttöön sopiva, mukava nojatuoli parvekkeellesi. Hinni Korpelan suunnittelema matalaselkänojainen Punos-tuoli, 475 e,  parolanrottinki.fi.
Samuel-ruukku ja Olfur-teline
Erikorkuiset istutusastiat kasveineen pukevat tilaa kauniisti. Beige Samuel-ruukku, 22,99 e ja musta Olafur, 19,90 e, jysk.fi.
Balcony box -kukkalaatikko ja Hoa-amppeli
Kaiteeseen kiinnitettävä istutuslaatikko säästää lattianeliöitä. Kun tilaa lattialla on vähän, suosi myös amppeleita. Balcony box -kukkalaatikko kaiteeseen, 79 e, Formverk. Kaksikerroksinen Hoa-amppeli on meriheinää, 38,90 e, ellos.fi.
Liba-kastelukannu
Hanki kasteenkestävä kastelukannu parvekkeellesi. Ferm Livingin keraaminen Liba-kastelukannu, 65 e, finnishdesignshop.fi.
Beach in/out -polypropeenimatto
Säätä kestävä matto on aina kodikkaampi parvekkeella, kuin pelkkä puuritilä tai paljas betonilattia. Woodnotesin Beach in/out -polypropeenimatto kestää kesäsateenkin, 170 x240 cm, vepsalainen.com
Flamtastique-öljylamppu
Valaise tila öljylampuin tai kynttilöin pimeänä kesäiltana. Fatboyn Flamtastique-öljylamppu, 89 e/kpl, finnishdesignshop.fi.

Lue myös Anna.fi: Loihdi upea parvekepuutarha! Puutarhuri kertoo, miten saat pienenkin parvekkeen muuttumaan kauniiksi viherkeitaaksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sannan parveke tarjoaa lokoisan lisähuoneen minikodille – näillä vinkeillä sisustat pienen ja kapean parvekkeen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.