Sisustus

Uusi sisustustrendi: Ruma on nyt kaunista

Enemmän on nyt selkeästi enemmän. Uusin suuntaus sisustuksessa on nyt liioitellut, rumankauniit muodot.

Kun valkoinen ja graafiset kuviot olivat pinnalla, totuimme sulaviin ja selkeisiin linjoihin myös esineissä. Nyt tumman puun, syvien värien ja erilaisten tekstuurien aikakaudella rumankauniit muodot ovat nyt trendi, joka näkyy eritoten keramiikassa.

Lue myös: Jäätelövärit ja japandi, Deko esittelee syksyn kuumimmat sisustustrendit

Trendi vai taidetta?

Hanna-Kaisa Korolainen esitteli syyskuisen Habitaren Talent Shopissa vaaseja ja kuppeja, joiden maksimaalinen ja runsas tyyli ovat trendien aallonharjalla, ellei jopa reippaasti edellä. Niiden erikoiset kuviot ja kainostelemattomat, epäsäännölliset muodot jättävät katsojan sanattomaksi täysin uudenlaisella näkökulmallaan. Korolaisen työt asettuvatkin taiteen ja taideteollisuuden välimaastoon.

Rujoa keramiikkaa näkyy myös kaupallisilla valmistajilla, kuten Seraxilla, jonka uusi, Bela Silvan suunnittelema sarja Carnets de Voyages leikkii sutaistuilla kuvioilla ja muodoilla. Sarja on kuin lapsen muovaama ja maalaama, ja juuri siksi niin mielenkiintoinen ja erilainen.

Hanna-Kaisa Korolaisen maljakko

Hanna-Kaisa Korolaisen maksimaalisissa maljakoissa ja kupeissa on luonnosta tuttuja aiheita kuten kukkia ja lehtiä.

Seraxin astiat

Carnets de Voyages -sarjan suunnittelija Bela Silva sanoo sarjan tyyliä ”maailmaa nähneeksi”. Hän on yhdistänyt sarjassa rajattomasti monilla matkoillaan näkemiään asioita.

Yhdistä isosti

Liioitteleva keramiikka sopii hienosti kukkien ja hedelmien pariksi, siksi tämä suuntaus näkyy voimakkaasti juuri maljakoissa ja vadeissa. Runsaus viedään huippuun asti, kun orgaaniset muodot yhdistetään oikeasti orgaanisiin asioihin. Eli kun käytät suureellista maljakkoa, pidä huoli, että kukat ovat myös rohkeita ja runsaita.

Kukkamaljakko

Rohkea maljakko ei pyytele anteeksi, ja eipä pyydä tapetti tai kukkakimppukaan. Näin mikään elementeistä ei jää varjoon. Kuva Midbeck.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uusi sisustustrendi: Ruma on nyt kaunista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.