KONVEHDIT

Rocky road on nerokas keksintö. Keksin alkaa valmistamaan niitä kun epäonnistuin lukemattomia kertoja cakepopsien kanssa. En tiedä missä se meni pieleen, mutta onnistuin valmistamaan vaan ybernoloja ja supermakeita löysiä palloja, joita ei pystynyt kukaan syömään. Sitten törmäsin rocky roadiin ja päätin alkaa jalostamaan sitä ideaa ensin joululahjoiksi ja nyt olen niin rakastunut tähän reseptiin, että näitä tulee väsättyä jokaisiin kissan ristiäisiin. Rocky road on siitäkin nerokas, että sen voi valmistaa joka kerta erilailla. Vain mielikuvitus on rajana! Keksinmurut, pähkinät, mantelit, vaahtokarkit, kuivatut hedelmät, karamellit you name it! Ja joka kerta onnistuu. Rocky roadin voi myös valmistaa niin, että massan kaataa leivinpaperilla vuorattuun vuokaa ja jähmetyttyään leikkaa sitten paloiksi. Itse valmistin sen pieniin konvehtivuokiin. Tein siis kahdenlaisia ja jaan molemmat reseptit kanssasi! Tässäpä siis kokeiltu ja herkulliseksi todettu resepti, joka maistuu varmasti hyvälle vanhan kuin nuorenkin suussa!

TARVITSET:
(n. 70 konvehtia)

1 levy Fazerin tummaa suklaata
1,5 levyä Fazerin maitosuklaata

5 x 50g Maraboun Dubbel Nougat -patukoita

Turkinpippureita murskattuna

Hasselpähkinä -rouhetta

Mantelilastuja

Kuivattuja karpaloita

LISÄKSI TARVITSET:

Kattilan ja sen pohjalle vettä vesihaudetta varten
Kulhon jossa sulattaa suklaa massaksi

Folio konvehtivuokia

Pursotinpussi

Ihan ensimmäiseksi irrotin vuoat toisistaan ja laitoin ne tarjottimen päälle. Koska tästä reseptistä tulee kahden makuisia, erottelin vuoat niin, että punaiset toiselle reunalle ja vihreät toiselle, Punaisiin vuokiin laitoin hasselpähkinä rouhetta ja kuivattuja karpaloita jo valmiiksi pohjalle odottamaan. Sitten otin paistinpannun ja paahdoin mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla. Varo ettei ne pala!

Pilko tumma suklaa ja puolikas levy maitosuklaata kulhoon paloiksi ja laita kulho kattilaan kiehuvan veden päälle. Sulata suklaat vesihauteessa juoksevaksi massaksi. Lisää lopuksi yksi patukka nougatia joukkoon ja pientä nuolijaa apuna käyttäen huolehdi ettei massassa ole paakkuja. Kaada massa pursotinpussiin ja sen avulla vuokiin, missä hasselpähinärouhe ja karpalot jo odottavat. Ripottele osan päälle turkinpippurirouhetta. Maitosuklaa ei ole tässä pakollinen, se on vain antamassa näihin suklaisiin makeutta. Sitä siis ei ole pakko käyttää ollenkaan! Samoin nougatin voi jättää pois, jos haluaa vähempi kalorista herkkua!

Palastele loppu suklaa ja 4 nougatpatukkaa samaan kulhoon ja sulata nekin vesihauteessa massaksi. Kun massa on tasaista, laita se pursotinpussiin ja pursota vihreät vuokat puolilleen suklaata. Listää mantelilastuja ja sen jälkeen pursota täyteen. Jälleen osan päälle voi lisätä turkinpippurirouhetta. Nougat antaa rocky roadille huikean herkullisen maun!

Sitten tarjoin jääkaappiin. Anna hyytyä muutama tunti. Suklaat säilyy jääkaapissa parisen viikkoa ja ne kannattaa ottaa jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua, että ne ehtivät pehmetä hieman. Nämä ovat loistava viemienen kylään tai muuten lahjaksi! Kruunaavat myös omankin kahvipöydän!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: KONVEHDIT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X