Himahella

Blonditiina testasi: Mustikkainen nakukakku

Mustikkainen nakukakku
© Tiina Rantanen

Kun nakukakku eli naked cake -buumi alkoi vyöryä blogeihin, minua hieman nauratti. Mielestäni ne näyttivät lähinnä lasten tekemiltä, tai siltä, että kerma on loppunut kakkumaakarilta kesken. Nyt alastomille kakuille on käynyt vähän kuin 70-luvun tavaroille, ne näyttävätkin yhtäkkiä hyviltä kun silmä on tottunut tyyliin!

Nakukakkua tehdessäni pähkäilin miten saisin yhdistettyä aiheeseen mahdollisemman monta kikkakepposta. Päätin tehdä gluteenittoman kakkupohjan, vaikka yleensä en erityisruokavaliota harrastakkaan, ellei ole tarpeen. Myönnän rehellisesti, että olen paitsi kokematon, myös huono gluteeniton leipoja.

Nyt kuitenkin tein kakkupohjan Kinuskikissan gluteenittoman kakkureseptin viitoittamana. Yhtä paljon kaikkia aineita desilitroina mitattuna eli munia, sokeria, perunajauhoja ja gluteenittomia jauhoja (minä käytin kookosjauhoja). Lisäsin joukkoon vielä teelusikallisen leivinjauhetta. Voidellun kakkuvuoan jauhotin hasselpähkinärouheella. Eli sitten vain vaahdotin munat ja sokerin kovaksi vaahdoksi, lisäsin siivilän kautta kuivat aineet (perunajauhot kun tuppaavat paakkuuntumaan) ja paistoin pohjaa 175 asteisessa uunissa puoli tuntia.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan. Kostutin pohjan alkoholi-vedellä eli käytin siihen uutta Stoli Salted Caramel -vodkaa veteen 30:70 lantrattuna. Suolainen kinuski olikin mielenkiintoinen maku kostutusnesteessä. Tietysti saman asian ajaa vaikka omenamehu, jos haluaa pitää kakun myös alkoholittomana.

Täytteeksi kakkuun käytin makeutettua mustikkasurvosta ja kermavaahtoa, jonka maustoin rasberry curdilla eli vadelma-voitahnalla. Lemon curdia olen rakastanut aina, joten pakkohan tätä kaupan hyllystä löytämääni uutuutta oli testata. Käytin tahnaa kolme reilua ruokalusikallista neljälle desille kuohukermaa. Jos et löydä tätä omasta marketistasi, käytä sitä tuttua sitruunatahnaa. Sekin toimii takuuvarmasti mustikan kaverina. Laktoosia välttelevät valitsevat luonnollisesti kakkuun laktoosittoman tai hyla-kerman.

Ohje: Mustikkainen nakukakku

naku_naku

Kakun koristeena käytin pensasmustikoita, koska kakussa oli sitä jo mainittua mustikkasurvosta. Lisäksi heittelin mustikoiden joukkoon rasiallisen karhunvadelmia. Koska olin samana päivänä ostanut itämaisesta kaupasta kuivattuja kukkia eli ruusunlehtiä, nekin päätyivät kakun koristeeksi. Pihallani omenapuut ovat juuri puhkeamassa kukkaan, oksa siitäkin löysi tiensä kakun koristeeksi.

Kun sain kakun tehtyä, soitin pojalleni ja houkuttelin häntä iltakahville mamman luokse. Tällä kertaa sain pakit, sillä televisiosta tuli Suomen jääkiekkomatsi, jota katsottiin pojan kämpillä isommalla possella. Vaikka Suomi pelin voittikin, kundit mielestäni kärsivät tappion jättäessään tämän alastoman kakun väliin! Ei se aina maistu!

Mustikkainen nakukakku
© Tiina Rantanen

Alastomin kakkuterveisin

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blonditiina testasi: Mustikkainen nakukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.