Blonditiina testasi: Nyt tulee mustakaali!

mustakaalisipsit

Blondin kokeilukeittiöön löysi tiensä Järvikylän uutuusyrtti, mustakaali. Tätä palmukaalina ja Cavlo Nerona tunnettua kasvia on viljelty Italiassa jo 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.

Mustakaali on yksi ravinnerikkaimmista ravintokasveista. Lehtikaalin tavoin  sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Se on A-, C- ja K-vitamiinien lähde. Kivennäisaineista siitä saa niin kalsiumia, magnesiumia kuin rautaa.

Mustakaali eli Cavolo Nero

Mustakaali on parhaimmillaan sellaisenaan tai salaatin osana. Kokeile pehmeänmakuista maustesalaattia myös leivän päällä. Mustakaalista voi pyöräyttää myös maukkaan peston. Italiassa Cavolo Neroa käytetään tavallisimmin mm. minestronekeitossa sekä erilaisissa muhennoksissa. Ruukullinen mustakaalia kustantaa noin 1,59 euroa.

Blondi testasi mustakaalisipsit

Koska mustakaalin kerrottiin sopivan myös sipsien valmistukseen, päätin kokeilla tuota uutuusyrttisä samalla ohjeella kuin lehtikaalisipsejä tehdään.

Levitin kaalinlehdet uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripasutin päälle pari ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa. Sen jälkeen mustakaalisipsit olivat 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Lopputulos oli todella koukuttava. Näihin tulee ihan hirveä himo.Lisäksi ajattelin, että murennettuja sipsejä voi käyttää vaikka sosekeiton tai sen minestronen pinnalla koristeena ja maun antajana. Näitä tehdään toistekin.

mustakaalispisit-työkuva

Ai niin, kirjoitin viime keväänä Baby Kalesta eli vauva-lehtikaalista, josta silloin vouhkattiin Atlantin takana. Sekin tulee tänä keväänä Järvikylän Babyleaf -valikoimaan.

Baby-lehtikaali

Terveisin,

Blonditiina

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Blonditiina testasi: Nyt tulee mustakaali!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Parsapellolla Gottbyssa! #ahvenanmaavihannoi #vikingline #pressimatka #smakapååland #ålandfood
  • Aina voi grillata! #atria #nuotioruokaa
  • Ei lisättävää! #toptastefinland #foodwalk
  • Sisäpiiritietona voin kertoa, että Suojas petti -biisin tarina on tosi! #gasellit #kesäkumi2019 #mamaonylpee
  • Suomen vuoden sommelier 2019 on Taneli Lehtonen ravintola Murusta! Isot onnittelut! #tropheelaroche
  • Pakollinen äiti-poika -kuva äitienpäivänä 2019. Mun 30. äitienpäivä❤️! @musajusa #mamaonylpee
  • Gasellit järjesti kunnon lastenkutsut, joihin sukukin oli kutsuttu!!#gasellit10v #mamaonylpee #kunnonhyvä #imus Lumisadekuva: Julius Konttinen

blonditiina

X