Essi Avellan teki samppanjan punaisille laivoille

Syyskuussa olin yksi niistä onnekkaista, joka pääsi jo etukäteen maistamaan samppanjatalo Piper-Heidsickillä Reimsissä Essentiel by Essi for Viking Line -samppanjaa Essi Avellanin seurassa ja Viking Linen vieraana.
Samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain punaisilla laivoilla lokakuusta 2018 lähtien. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppanjatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä erikoissamppanjaa vähittäismyyntiin. Yhteistyötä vauhditti se, että kyseisen samppanjatalon Essentiel- samppanjan alikoituminen laivan samppanjaksi vuosille 2018–2019.
” Samppanja pohjautuu Piper-Heidsieckin vuosikerran 2012 Essentiel-samppanjaan, jonka makeutuksen määrään ja laatuun minun oli mahdollisuus vaikuttaa. Testasimme talon kellarimestarin kanssa parikymmentä eri toteutusvaihtoehtoa. Valitsin liköörin, johon eleganssia ja herkullisuutta tuo ikääntynyt Chardonnay. Tarkoituksena oli luoda samppanja, joka on paitsi gastronominen, mutta myös laivojen matkustajakunnan mieleen. Essentiel by Essi -samppanja on paahteinen, ja siitä löytyy tuoreiden ja kuivattujen hedelmien aromeja. Maku on kermaisen pehmeä, runsas ja eloisa”, kertoo maailmallakin arvostettu samppanja-asiantuntijamme ja Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan.
Mutta kertokoon Essi itse kehitysprosessista tarkemmin tässä Reimsissä kuvatulla videolla:
Samppanjaa on tuotettu kaikkiaan 40 000 pulloa ja määrän arvioidaan riittävän laivamyynnissä noin vuoden ajan. Maullisesti samppanja on toistaiseksi vielä vauva, mutta sillä on erinomainen kehityspotentiaali. Niinpä Essentiel By Essi -samppanjaa kannattaa ostaa nyt ja unohtaa pullot pariksi vuodeksi kaappiin. Samppanjan hinta laivalla on 39,90 euroa ja Viking Linen klubikortilla 31,90 e.
Viking Linella on tarjolla myös Essin samppanjan ympärille kehitetty neljän ruokalajin menu 20.10-18.11.2018 välisenä aikana. Menun takana ovat vuoden kokki 2018 Kalle Tanner ja vuoden tarjoilija 2018 Noora Sipilä. Menun hinta on 56 euroa.
Lue myös matkalta tehyt postaus : Matkalla Champagnessa, Unescon maailmanperintokohteessa, jossa on Essin vinkit Champagnessa matkustavalle samppanjaturistille.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Essi Avellan teki samppanjan punaisille laivoille