Himahella

Essi Avellan teki samppanjan punaisille laivoille 

Essi Avellan Piper-Heidsieckillä syyskuussa 2018. © Tiina Rantanen

Syyskuussa olin yksi niistä onnekkaista, joka pääsi jo etukäteen maistamaan samppanjatalo Piper-Heidsickillä Reimsissä Essentiel by Essi for Viking Line -samppanjaa Essi Avellanin seurassa ja Viking Linen vieraana.

Samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain punaisilla laivoilla lokakuusta 2018 lähtien. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Piper-Heidsieckin samppanjatalo tuottaa asiakkaalle räätälöityä erikoissamppanjaa vähittäismyyntiin. Yhteistyötä vauhditti se, että kyseisen samppanjatalon Essentiel- samppanjan alikoituminen laivan samppanjaksi vuosille 2018–2019.

” Samppanja pohjautuu Piper-Heidsieckin vuosikerran 2012 Essentiel-samppanjaan, jonka makeutuksen määrään ja laatuun minun oli mahdollisuus vaikuttaa. Testasimme talon kellarimestarin kanssa parikymmentä eri toteutusvaihtoehtoa. Valitsin liköörin, johon eleganssia ja herkullisuutta tuo ikääntynyt Chardonnay.  Tarkoituksena oli luoda samppanja, joka on paitsi gastronominen, mutta myös laivojen matkustajakunnan mieleen. Essentiel by Essi -samppanja on paahteinen, ja siitä löytyy tuoreiden ja kuivattujen hedelmien aromeja. Maku on kermaisen pehmeä, runsas ja eloisa”, kertoo maailmallakin arvostettu samppanja-asiantuntijamme ja Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan.

Mutta kertokoon Essi itse kehitysprosessista tarkemmin tässä Reimsissä kuvatulla videolla:

Samppanjaa on tuotettu kaikkiaan 40 000 pulloa ja määrän arvioidaan riittävän laivamyynnissä noin vuoden ajan. Maullisesti samppanja on toistaiseksi vielä vauva, mutta sillä on erinomainen kehityspotentiaali.  Niinpä Essentiel By Essi -samppanjaa kannattaa ostaa  nyt ja unohtaa pullot pariksi vuodeksi kaappiin.  Samppanjan hinta laivalla on 39,90 euroa ja Viking Linen klubikortilla 31,90 e.

Essential by Essi for Viking Line -etiketti on Essi signeerama. © Tiina Rantanen

Viking Linella on tarjolla myös Essin samppanjan ympärille kehitetty  neljän ruokalajin  menu 20.10-18.11.2018 välisenä aikana.  Menun takana ovat vuoden kokki  2018 Kalle Tanner ja vuoden tarjoilija 2018  Noora Sipilä. Menun hinta on 56 euroa.

© Tiina Rantanen

Lue myös matkalta tehyt postaus : Matkalla Champagnessa, Unescon maailmanperintokohteessa, jossa on Essin vinkit Champagnessa matkustavalle samppanjaturistille.

Reimsin Notre Dame katedraalin enkeli hymyilee siten, että hän ymmärtää samppanjan päälle. © Tiina Rantanen

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Essi Avellan teki samppanjan punaisille laivoille 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *