Joulutorille Tallinnaan: Tallinna on Euroopan edullisin minilomakohde

Tallinnan joulutori 2016

Tiesitkö, että Tallinnan Raatihuoneen aukiolle pystytettiin keskiajalla maailman ensimmäinen joulukuusi? Tänäkin jouluna samalla paikalla järjestetään satumaiset joulumarkkinat 17.11.2017 – 06.01.2018. Monet mediat, kuten CNN-kanava, Elle UK ja Italian Vogue ovat valinneet Tallinnan joulutorin yhdeksi Euroopan kauneimmista joulutoreista.

Mikäli haluat piipahtaa viikonlopuksi keskiaikaisen kaupungin joulutorille ostoksille ja kuumalle glühweinille, suunnista silloin eteläiseen naapurimaahamme. Parin tunnin laivamatkan päässä on koettavissa aivan erilainen, keskieurooppalainen joulutunnelma.

Tallinnaan suuntautuvalla reissulla on myös taloudellinen aspekti. Lonely Planet on juuri julkaissut 10 matkakohdetta, joissa matkailija saa rahalleen parasta vastinetta vuonna 2018  ja Tallinna nappasi siinä ensimmäisen sijan. Lue lisää asiasta täältä 

Tallinnan joulutori

Viikonloppuisin Raatihuoneen joulutorilla on vilskettä ja vipinää

Viikonloppuisin joulutorilla on aikamoinen vilske, joten arkipäivänä siellä on helpompi kuljeskella.  Arkena tuotteita sai katsella ja hipelöidä rauhassa sekä jututtaa myyjiä rennosti ilman tungosta. Saamme sitten lunta tai emme, mutta varsinkin pimeällä, tuhansien lamppujen loisteessa joulutunnelma on käsin kosketeltavissa.

Herkutelua Tallinnan joulutorilla

Joulutorilla voi syödä niin lounaan kuin iltapalan. 

Joulutorilla on myynnissä paikallisten käsityöläisten tuotteita, ja parhaassa tapauksessa myyntipöydän taka löytyy tuotteiden valmistaja. Koska kyseessä on aidot artesaanikäsityöt, hinnat ovat sen mukaiset. Varaudu maksamaan tuotteista kunnon hinta. Joulumarkkinat ei ole mikään kirpputori.

Tallinnan joulukuusi 2016

Raatihuoneen joulukuusi saa koristeekseen erikokoisia punaisia ja kultaisia palloja.

Tallinnan Raatihuoneen aukion keskipiste on jättimäinen joulukuusi. Legendan mukaan samalle paikalle Mustapäiden veljeskunta pystytti maailman ensimmäisenä pidetyn joulukuusen vuonna 1441. Siis mitkä finninaamat olivat oikein asialla? Mustapäiden veljeskunta oli Liivinmaalla 1300-luvulta lähtien toiminut naimattomien kauppiaiden muodostama veljeskunta, joka oli eräänlainen kauppaseuran ja puolustusliiton yhdistelmä. Näin kertoo Wikipedia.

Tori muuttaa hieman muotoaan joka vuosi ja tänä vuonna toria on koristeltu uusilla koristeilla, mm. erikokoisin punaisen ja kullanvärisin joulupalloin. Jouluvaloja koko torilla kerrotaan olevan yhteensä yli 40 000 kappaletta.

Joulumarkkinat ovat avoinna loppiaiseen saakka

Tallinnan joulumarkkinat ovat auki markkinakauden jokaisena päivänä kello 10-19 (joulun pyhinä klo. 12-15) ja kuumaa juomaa, hõõgveiniä,  torilta saa aina kello 22 asti. Perjantaisin ja lauantaisin joulutorilla järjestetään erilaista ohjelmaa kello 17-19 sekä sunnuntaisin vähän aikaisemmin, kello 12-14. Silloin torilla pääsee nauttimaan erilaisista tanssi- ja lauluesityksistä.

TAllinan joulutorilla myydään myös ruokaa.

Jos varsinaisten jouluostosten tekeminen ei vielä nappaa, aina voi maistella virolaisia jouluherkkuja – hehkuviiniä, piparkakkuja, porsaanpaistia, hapankaalia sekä tietysti mustaamakkaraa. Torilla voi kokea makuelämyksen, joka saattaa siirtyä omaankin joulupöytään.

Lue lisää virolaisesta keittiöstä: Kylässä virolaisessa keittiössä. Mikä olisi Viron kansallisruoka?

Torilla on ruokakojuja, joka tarjoilevat kävijöille parhaita virolaistuottajien herkkuja, joista suurin osa on vielä luomutuotteita.

Lapsille on luvassa joulupukki, jonka voi tavata hänen omassa talossaan sekä poniajeluita. Lisäksi torilla on tavattavissa poroja ja pupuja.

Tallinnan torilla myydään paikallsia käsitöitä

PiparkoogiMania 2017 kertoo Vanhasta Tallinnasta

Joulukuun 9. päivän jälkeen Tallinnan Design- ja Arkkitehtuurigalleriassa (Pärnu mnt 6) järjestetään herkullinen näyttely, PiparkoogiMania, joka nimensä mukaisesti täyttää näyttelytilan erilaisilla piparitaikinasta muotoilluilla taideteoksilla 09.12.2017 – 07.01.2018 11-18.

PiparkoogiMania on taidenäyttely, jossa on vain yksi kriteeri – kaiken pitää olla valmistettu piparkakkutaikinasta. Edellisvuosien tapaan näyttelyssä voi ihastella taiteilijoiden tekemiä piparkakkutaideteoksia. Vuoden 2017 teema on Vana Tallinn. Myös piparkakkutyöpajoja järjestetään.

PiparkoogiMania on virolaisten taitelijoiden joululahja katsojille: muutaman jouluisen viikon ajan galleriassa pistäytyvät pääsevät nauttimaan paikallisten taiteilijoiden, suunnittelijoiden ja kuvittajien luomuksista. PiparkoogiManiassa voit sukeltaa tuoksuvaan piparkakkusatuun!

PiparkoogiMania 9.12. 2017 -7.1.2018 klo 11-18. Jouluaattona ja uudenvuoden aattona avoinna 11-15. Uudenvuoden päivänä näyttely on suljettu.

 Joulukylä 16.- 17. joulukuuta 2017 Viron ulkomuseossa

Tallinnan Kauppakeskus Rocca Al Maren ja eläintarhan läheisyydessä sijaitsee Viron Ulkoilmamuseo, josta  löytyy vanhoja virolaisia talonpoikaistyylisiä rakennuksia 1700-1900-luvuilta. Alueella on mm. maanviljelykseen ja kalastukseen liittyviä rakennuksia, tuuli- ja vesimyllyjä eri aikakausilta sekä vanha koulurakennus.

Joulu saapuu Viron ulkomuseoon 16.-17. joulukuuta ja silloin joulukylässä voi päästä  aivan jouluvalmistelujen ytimeen.Poikkeamalla vanhoihin riihipirtteihin ja tilarakennuksiin, kouluun ja kyläkauppaan, on mahdollista kokea miltä yli 100 vuotta sitten joulu näytti, tuoksui ja maistui.

Lue lisää Tallinnan jouluajan tapahtumista suomenkieliseltä Visit Tallinn -sivustolta.

Tästä se joulunodotus nyt sitten alkaa!

Terveisin Blonditiina

Ps. Lue myös: Koe toisenlainen Tallinna: Boheemi & trendikäs Kalamaja

Blonditiinan jouluturnee suuntautuu eri kaupunkeihin meillä ja muualla:

tukholma_valot

Blonditiinan jouluturnee: Jouluristeily Tukholmaan

tuomaan_markkinat_visit_hki_torikorttelit_jussi_hellsten_0

Tuomaan Markkinat: Helsingin joulutori on isolla kirkolla  2.–22.12.2017

Instagram

  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu
  • Working, working.... #visitpeipsi #presstrip #voronjagalerii
  • Peipsijärven sipulitiellä. #sibulatee #visitpeipsi #presstrip #foodtraveller

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Joulutorille Tallinnaan: Tallinna on Euroopan edullisin minilomakohde

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X