Kielletty riisi on väriltään mustaa
/Tämän linkin takaa löytyy Himahellan tietoisku riiseistä joulukuulta.
Lämmin riisisalaatti on kevyt, mutta täyttävä ruoka. |
”Kielletty” lämmin kalkkunasalaatti
2 dl mustaa riisiä (Kielletty riisi)
vettä, suolaa
200 g kalkkunan (tai broilerin) rintafileetä
1 punainen paprika
1 pieni sipuli tai 2 kevätsipulia
100 g pakastepapuja
KASTIKE
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl karkeaa dijoninsinappia
2 rkl silputtua korianteria
1 tl raastettua inkivääriä
Liota mustaa riisiä pari tuntia tai pakkauksen ohjeen mukaan ennen keittämistä.
Keitä riisi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Se vie aikaa noin puoli tuntia, mutta keittoaika voi vaihdella riisilaadusta riippuen.
Suikaloi paprika ja sipuli, sekoita kastikeainekset.
Valuta kypsä riisi ja sekoita kuuman riisin joukkoon kastike, paprika- ja sipulisuikaleet sekä jäiset pavut. Sekoita.
Pariloi kalkkuna- tai broilerileikkeet, mausta makusi mukaan, mutta ainakin suolla ja pippurilla.
Pane riisi-kasvissalaatti tarjolle laakealle tarjoiluvadille ja nostele kuumat kalkkunasuikaleet salaatin päälle.
Tarjoa heti.
Musta riisi näyttää keitettynä tältä. |
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kielletty riisi on väriltään mustaa